08/05/2024
11.3 C
Novi Pazar

Počinje Festival stvaralaštva mladih

Nastupom učenika Ugostiteljsko-turističke škole, danas počinje Festival stvaralaštva mladih u Novom Pazaru, najavila je glavna koordinatorka ove manifestacije Hasna Ziljkić.

Ona je za radio Sto plus rekla da će festival kao i ranijih godina biti takmičarskog karaktera te da će na njemu učestvovati sedam srednjih, 13 osnovnih i dve predškolske ustanove.

„Nakon celovečernjih programa škola koji će trajati po 90 minuta biće održani finalni programi i tada će biti proglašeni najbolji u svim oblastima. Zbog Ramazana ovogodišnji festival biće realizovan u dva dela, od kojih je prvi predviđen za srednjoškolce i trajaće do 8. marta, doć će se osnovci predstavljati od 15. aprila“, rekla je Ziljkićeva.

Dodala je da ove godine na festivalu neće učestvovati učenici Osnovne škole „Desanka Maksimović“ zbog renoviranja, te da su učešće najavili „Sinan-beg medresa“ i predškolske ustanove „Mladost“ i „Reuda“.

Učesnici će se nadmetati u oblastima: Voditelji, Kazivanje poezije, Drama, Beseda, Film, Skeč, Dečja kompozicija, Horsko i Solo pevanje, Folklorne igre, Ples, Likovno stvaralaštvo i „Ja imam talenat“.

Na prošlogodišnjem Festivalu stvaralaštva mladih, učestvovalo je više od 3.000 mladih, uključujući i predškolce, a programe je ispratilo oko 13.000 gledalaca.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime