18/05/2024
20 C
Novi Pazar

BNV zabrinuto zbog stanja na DUNP-u

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) izrazilo je danas zabrinutost zbog aktuelnog stanja na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, ali i činjenice da još uvek nisu uspeli da dogovore sastanak sa rukovodstvom ove visokoškolske ustanove.

U saopštenju vijeća se navodi da su sa rukovodstvom DUNP-a želeli da razgovaraju o oblastima od nacionalnog značaja za Bošnjake u nastavi na univerzitetu, ali i o dopisu granskog sindikata „Nezavisnost“ o stanju na toj ustanovi.

„Od strane rukovodstva DUNP-a, na čelu sa rektoricom Zanom Dolićanin, nije bilo volje da se sastanak održi i razgovara o ovim važnim temama i vijeće nije dobilo odgovor na ponuđene termine za sastanak. Očekujemo da umesto prepiske saopštenjima pozovu svoje nastavnike, predavače i asistente i razgovorom reše aktuelne probleme“, dodaje se u saopštenju.

Vijeće je od DUNP-a zatražilo i otvaranje novih studijskih programa od nacionalnog ineteresa za Bošnjake u Republici Srbiji, te akreditaciju svih studijskih programa na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime