29/04/2024
16 C
Novi Pazar

Lekić: Promene kadrova na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine Novog Pazara

Predsednik Skupštine Novog Pazara Samir Lekić najavio je danas da će na dnevnom redu sledeće sednice lokalnog parlamenta biti imenovanje direktora u nekoliko javnih preduzeća i ustanova čiji je Grad osnivač.

On je na konferenciji za novinare kazao da će za novog vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta biti predložen Berin Ljajić, Kancelarije za mlade Tarik Rupić, a Centra za socijalni rad Mirza Bektović.

Na čelu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Ljajić bi trebalo da nasledi Muja Šaćirovića, Rupić će preuzeti rukovođenje Kancelarijom za mlade od Džemaludina Paučinca, a Bektović Centrom za socijalni rad od Adnana Dizdarevića.

“Nadam se da će ova nova imena biti prilika da ovaj grad, javna preduzeća i ustanove rade još bolje nego do sad. Verovatno to neće biti sve (što se tiče kadrovskih promena), još uvek smo u pregovorima za pojedine ustanove i preduzeća, ali za sada nemamo konkretna imena”, rekao je Lekić.

Na pitanje novinara šta je Berina Ljajića, inače bliskog rođaka osnivača Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića, kandidovalo za tako važnu funkciju, Lekić je odgovorio da će javnost biti vrlo prijatno iznenađena rezultatima koje će on ostvariti.

“Gospodin Berin Ljajić je radio u Gradskom pravobranilaštvu nekoliko godina, završio je Pravni fakultet u Beogradu, svojim aktivizmom i referencama na poslu koji je do sada radio, uz bogato radno iskustvo, jaku diplomu i moralne kvalitete koje mi smatramo da poseduje, veliki sam optimista povodom tog imena”, istakao je Lekić.

Na naše pitanje da li će se truditi da se, u njegovom mandatu, prilikom imenovanja i izbora direktora javnih preduzeća poštuje Zakon o javnim preduzećima i uslovi propisani njime, Lekić je odgovorio da će “svaka doneta odluka biti potkrepljena zakonom i podzakonskim aktima”.

“Apsolutno znam o čemu govorite, znam da nisu poštovani određeni rokovi, da neke reference nisu adekvatne, ali mogu da kažem da ćemo u budućnosti voditi računa o tome. Imao sam razumevanje za takve postupke lokalne samouprave u prošlosti, ali se nadam da neću doći u situaciju da se pravdam i da pravdam svoje kolege”, poručio je Lekić.

Dodao je da su sve tužbe koje su opozicione partije podnele protiv Gradske izborne komisije zbog sumnji na neregularnost lokalnih izbora odbačene, a da je u toku, po tužbi Građanskog pokreta Sandžaka, postupak za osporavanje zakonitosti konstitutivne sednice lokalnog parlamenta i da očekuje pozitivan ishod.

Sednica Skupštine Novog Pazara održaće se u sredu, 13. marta.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime