27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

BNV na sastanku sa rektorkom DUNP-a

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) razgovarali su danas sa rektorkom Državnog univerziteta Zanom Dolićanin o značaju razvoja ove visokoobrazovne ustanove, i mogućnsti otvaranja studijskog programa na bosanskom jeziku, saopštio je DUNP.

Kako se navodi u saopštenju, predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković je tokom sastanka istakla da je neophodno nastaviti razvoj u smeru što kvalitetnijeg obrazovanja mladih ljudi iz ovog regiona.

„Delegacija Bošnjačkog nacionalnog veća interesovala se za mogućnost otvaranja studijskog programa Bosanski jezik i uvođenja sadržaja iz bosanskog jezika, bošnjačke kulture i književnosti na drugim studijskim programima, kao i reakreditaciji postojećeg studijskog programa Srpska književnost i jezik“, dodaje se u saopštenju.

Rektorka Zana Dolićanin je naglasila da će ova visokoškolska ustanova izaći u susret svim zahtevima koji su u skladu sa pravnom regulativom i podržati sve ideje i projekte od opšteg interesa.

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) nedavno je izrazilo zabrinutost zbog stanja na Državnom univerzitetu, te činjenice da ne uspevaju da dogovore sastanak sa rukovodstvom ove visokoškolske ustanove.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime