15/04/2024
24.4 C
Novi Pazar

Novi Pazar dobio uličnu biblioteku

Ulična biblioteka u kojoj će građani moći da pozajme knjigu, pročitaju je i vrate ali je i dopune novim knjigama postavljena je na šetalištu ispred hotela Vrbak u Novom Pazaru.

Ovaj projekat realizovali su predstavnici inicijative „Za zdrav Novi Pazar“ uz pomoć donacija građana i sopstvenih članarina.

Članica ove inicijative Selma Slezović Mehović rekla je radiju Sto plus da građani već danas mogu da počnu da donose knjige i da njen fond mogu dopuniti po svom nahođenju.

„Ideja je da knjige stalno kruže da se uzimaju, vraćaju ali i da se fond dopunjuje i nadamo se da će ova biblioteka biti funkcionalna i da će je građani čuvati jer to je nešto što pripada svima nama“, rekla je Slezović Mehović.

Dodala je da je materijal kućice za uličnu bilblioteku prilagođen vremenskim uslovima, da će knjige biti na sigurnom te da su odredili i osobu koja će se o njoj brinuti.

Građanska inicijativa „Za zdrav Novi Pazar“ planira da ukoliko ova ideja zaživi slične biblioteke postavi na još nekoliko lokacija u gradu, kao i u okolnim gradovima.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime