03/05/2024
15 C
Novi Pazar

Gde su i šta rade smenjeni funkcioneri

Od šest smenjenih članova Gradskog veća Novog Pazara, njih dvoje i dalje radi u Gradskoj upravi, dvoje je u sistemu lokalne samouprave, dok dvoje, prema odgovoru Uprave za ljudske resurse, više nisu zaposleni u Gradskoj upravi, pokazuje istraživanje Sto plus radija.

Član Gradskog veća zadužen za koordinaciju rada gradskih uprava i međunarodne odnose, diplomirani menadžer Mirsad Jusufović od 1. novembra prošle godine je zaposlen kao komunalni inspektor u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Inače, on u Gradskoj upravi radi od decembra 2009. godine, a dok je obavljao funkciju većnika, radni odnos mu je bio zamrznut.

Foto: Radio100+

Da radi u Gradskoj upravi ostala je i diplomirana pravnica Pemba Džanković, koja je od 2021. godine bila član gradske vlade zadužena za resor infrastrukture i građevine. Ona se sada nalazi na poziciji šefice Odseka za zaštitu imovine u javnoj svojini, a u Gradskoj upravi radi od oktobra 2008. godine.

Ulfeta Demčović, koja je kao profesorica muzičkog u Gradskom veću vodila resor obrazovanja i rodne ravnopravnosti, više nije na platnom spisku u Gradskoj upravi, ali je sada odbornica u Skupštini Novog Pazara.

Inženjer mašinstva Hanefija Brnjičanin je u bivšem sazivu Gradskog veća koordinisao rad javnih preduzeća, a nakon raspuštanja tog izvršnog organa vratio se u Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija”, na čijem čelu je bio nekoliko godina.

Prema odgovoru Uprave za ljudske resurse, pravnica Milica Glođović, čiji su resori bili društvene delatnosti, razvoj informatičkog društva i ekologija, te stomatolog Fevzija Murić, koji je bio zadužen za zdravstvo i socijalna pitanja, više ne rade u Gradskoj upravi.

Prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, Murić se i dalje pojavljuje u zgradi Gradske uprave i učestvuje u događajima koje organizuje lokalna samouprava, ali da li je i na koji način angažovan nije poznato.

Podnošenjem ostavke gradonačelnika Nihata Biševca raspušten je i njegov kabinet, odnosno, prestao je mandat njegovih pomoćnika.

U međuvremenu, pravnik Ensar Škrijelj je izabran za člana Gradskog veća, a Tarik Rupić imenovan za vršioca dužnosti direktora Kancelarije za mlade.

Ekonomista Salbin Karišik, koji je kao pomoćnik bio zadužen da Biševca savetuje u vezi infrastrukture, poljoprivrede i vodoprivrede, ostao je da radi u Gradskoj upravi i to, zvanično, od jula 2023. godine na radnom mestu šefa Odseka za socijalno stanovanje.

Foto: Radio100+

Karišik, kao i Murić, se u međuvremenu pojavljuje na događajima na kojima učestvuju najviši gradski funkcioneri, a očekuje se da će ga Biševac, prilikom formiranja novog Kabineta, opet postaviti za pomoćnika.

Pravnik Marko Slavković, bivši pomoćnik gradonačelnika zadužen za prerađivačku industriju, trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj, vratio se na mesto rukovodioca Odeljenja za opštu upravu. On je zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara od 2012. godine.

Jedini član Kabineta Biševca koji više nije angažovan u lokalnoj samoupravi je ekonomista Ervin Čašić.

Šaćirović ostao u preduzeću, Dizdarević u penziji, Paučinac ide za Beograd

Smenjeni direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović, prema nezvaničnim informacijama, ostaće da radi u toj firmi kojom će u narednom periodu rukovoditi Berin Ljajić.

Dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad Adnan Dizdarević otišao je u penziju, a njegovo mesto zauzeo je Mirzet Bektović, dok će se bivši direktor Kancelarije za mlade Džemaludin Paučinac, kako je rekao Sto plus radiju, posvetiti radu u Nacionalnoj asocijaciji Kancelarija za mlade.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime