27/04/2024
6.5 C
Novi Pazar

Počele prijave za Svetionikovu Balkansku omladinsku školu

Udruženje "Svetionik" iz Novog Pazara pozvalo je danas mlade osobe da se prijave za novi program Balkanske omladinske škole, kroz koji će proširiti postojeća znanja, unaprediti mogućnosti za lični razvoj i aktivno učestvovati u razvoju zajednice.

Kako se navodi, program traje tri meseca i obuhvata nekoliko modula koji će se obrađivati kroz predavanja, radionice, klub knjiga, javne tribine, debate, filmske projekcije, projekte i edukativna putovanja u Istanbulu i Podgorici.

Škola će početi polovinom aprila, a predavanja će držati univerzitetski profesori i predavači iz Srbije, Bosne i Hercegovine (BIH) i Crne Gore.

Svi učesnici će dobiti i sertifikat o pohađanju ove škole, a najaktivniji učenik će dobiti novčanu stipendiju na godinu dana.

Prijave traju do 5. aprila, a mogu se prijaviti mlade osobe između 19 i 29 godina.Ovaj projekat paralelno se sprovodi u 10 zemalja uz podršku Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice, a “Svetionik” je više puta osvojio nagradu za najboljeg realizatora programa.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime