27/04/2024
6.5 C
Novi Pazar

Momirović: Novi Pazar privredni centar

Ministar trgovine u tehničkom mandatu Tomislav Momirović izjavio je danas da je ulaganjima u infrastrukturu, zdravstvo i obrazovanje, uz podršku malim i srednjim preduzećima, Novi Pazar postao “pravi privredni centar u ovom delu Srbije”.

Momirović je, sa ministrom omladine i sporta Huseinom Memićem i predstavnicima lokalne samouprave, otvorio maloprodajni objekat jednog trgovinskog lanca u naselju Lug koji je, kako je rekao, doneo nova radna mesta i smanjio nezaposlenost.

On je podsetio da je u toku rekonstrukcija Osnovne škole “Desanka Maksimović” u tom naselju, te da projekat “izgradnje budućeg Kliničko – bolničkog centra” menja zemlji i život ljudi.

“Nedavno je završena izgradnja puta Raška – Novi Pazar, što je samo deo šireg spektra infrastrukturnih projekata, a za čiju realizaciju je izdvojeno preko 150 miliona evra. Ovo obuhvata projekte koji su završeni u prošloj godini, kao i one koji su započeti u ovoj godini, čime se potvrđuje naša neprekidna posvećenost razvoju i unapređenju uslova života naših građana”, rekao je Momirović.

Dodao je da Vlada Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući ravnomeran razvoj te delatnosti u svim delovima zemlje.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime