02/05/2024
16.7 C
Novi Pazar

Večeras premijera kratkometražnog filma “Still alive“

Kratkometražni film “Still alive“, u produkciji Udruženja građana “En-Nisa”, biće premijerno večeras prikazan u Kulturnom centru u Novom Pazaru.

Režiser filma Rifat Rifatović kaže za portal Free media da će na ovaj način Novi Pazar biti deo liste gradova koji su glasno apelovali da se Gaza oslobodi.

“Među tim gradovima su Njujork, London, Istanbul, Beč i mnogi drugi. Film predstavlja likove iz realnog života i realne situacije koje se dešavaju u Gazi“, rekao je Rifatović.

On je dodao da ovaj emotivni film traje 11 minuta, a da sadrži i deo nedavnog javnog snimanja u centru grada, kada su građani-statisti svojim telima oblikovali reči “Free Gaza”.

Predsednica udruženja “En-Nisa” Azra Šemsović kaže za naš portal da je u filmu predstavljeno pet građanskih slika.

“Veliku pomoć u realizaciji filma smo dobili od građana Novog Pazara koji su se tada odazvali našem pozivu za snimanje i javni protestni performans. Ceo večerašnji program će trajati oko 30 minuta“, rekla je Šemsovićeva.

Ona je istakla da film osvetljava živote i borbe žrtava Palestine, te da pruža kratak uvid u izazove s kojima se palestinska deca i odrasli suočavaju svakodnevno.

Autorski tim filma čine još i snimatelji i montažeri Tarik Graca i Emir Todić, saund dizajn je uradio Haris Šećerović, vokale palestinskih pesama izvela Sajma Dražanin.Premijera filma počinje u 22.30 časova, nakon teravija namaza, a ulaz je dobrovoljni prilog, koji će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime