31/05/2024
14 C
Novi Pazar

Za vatromete 1,6 miliona dinara

Grad Novi Pazar izdvojiće preko 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost za organizovanje vatrometa prilikom proslava Ramazanskog i Kurban bajrama, te povodom obeležavanja Dana grada, saznaje radio Sto plus.

Posao organizovanja vatrometa poveren je beogradskoj firmi “Feniks pirotehnika” čija je ponuda od oko 1,4 miliona dinara bez, odnosno, 1,6 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bila jedina na tenderu.

Ta kompanija organizovala je i vatromet povodom proslave Ramazanskog bajrama prošle godine, što je koštalo nešto manje od 5.000 evra.

Tenderskom dokumentacijom predviđeno je da se sa krova zgrade Gradske uprave za Ramazanski bajram (sreda, 10. april), ali i Dan grada (20. april), te Kurban bajram (16. jun) ispali po dva komada 21 različite vrste pirotehničkih sredstava.

Organizacija vatrometa dolazi u trenutku kada je budžet Novog Pazara u krizi, a takav način proslave verskog praznika kritikovala su pojedina udruženja građana navodeći da buka od pirotehničkih sredstava škodi osobama sa smetnjama u razvoju i životinjama.

Od Katara bajramski poklon paketi

Povodom Bajrama, Vlada Katara donirala je i ove godine humanitarne poklon pakete najugroženijim građanima Novog Pazara.

Vrednost donacije je oko 10.000 evra, a pakete sa osnovnim životnim namirnicima građanima će podeliti humanitarne organizacije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime