04/05/2024
9 C
Novi Pazar

Međedović na terenu posle mesec i po

Teniser Hamad Međedović startovaće danas u kvalifikacijama za masters u Madridu, što će mu biti povratak na teren posle skoro mesec i po dana i poraza na startu čelindžera u Finiksu.

Rival dvadesetogodišnjem Novopazarcu, koji je zbog propuštenih nekoliko turnira pao na 130. mesto na ATP listi, u prvom kolu kvalifikacija biće 10. nosilac Francuz Igo Gaston (23 godine, 95. na ATP listi).

Do sada se nisu sastajali.

Za ulazak u glavni žreb turnira pobednik tog duela boriće se protiv boljeg iz meča Italijana Andrea Vavasorija (157. na ATP listi) i Argentinca Fransiska Komesana (96. na ATP listi).

Nakon osvajanja “Next Gen” turnira krajem godine, Međedović je igrao u kvalifikacijama Australijan opena gde ga je, nakon pobede nad Italijanom Markom Čekinatom (2:0), zaustavio Jordanac Abedalah Šelbajh (1:2).

Usledili su zdravstveni problemi tokom kojih je pokušao da se vrati u kvalifikacijama za masters u Indijan Velsu gde ga je zaustavio Francuz Igo Grenije (0:2), te na čelindžeru u Finiksu gde je poražen od još jednog Francuza, Benoe Pera (1:2).

Masters u Madridu igra se na šljaci, za nagradni fond veći od 7,8 miliona evra.

Titulu brani Španac Karlos Alkaraz.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime