04/05/2024
9.9 C
Novi Pazar

Savet za bezbednost saobraćaja: M. Alibašića uskoro jednosmerna, bez kružnog toka i semafora na Paricama

Ulica Mehmeda Alibašića uskoro će postati jednosmerna, dok će saobraćaj na raskrsnici na Paricama, u nemogućnosti formiranja kružnog toka i postavljanja semafora, biti regulisan "kanalisanjem", odlučeno je na današnjoj sednici Saveta za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara.

Član Saveta Dženan Ličina rekao je novinarima da će primenom jednosmernog kretanja saobraćaja u Ulici Mehmeda Alibašića biti oslobođeni trotoari koji već godinama nisu u funkciji.

“Jednosmernim blokom kretanja oslobodićemo trotoare od vozila i napravićemo zaštitne ograde kako vozila ne bi mogla više da se parkiraju. Jedna saobraćajna traka biće predviđena za kretanje vozila, a druga za parkiranje gde će vozači moći da uđu u ulicu, kruže i traže parking mesto, a potom izađu kod Dečijeg dispanzera ili OŠ ‘Bratstvo’”, naveo je Ličina.

On je dodao da će „kanalisanjem raskrsnice u naselju Parice“ (ulice Rifata Burdževića i Sjenička) učesnici u saobraćaju biti usmereni na pravilno kretanje.

“Na osnovu saobraćajnih istraživanja doneta je odluka da na toj raskrsnici ne može da se uradi kružni tok i semaforizacija i da je najbolje rešenje kanalisanje te deonice, gde će vozači biti usmeravani na pravilno kretanje, a pešačke tokove ćemo regulisati zaštitnim ogradama. Na taj način ćemo umiriti saobraćaj kroz tu raskrsnicu i obezbediti bezbednije kretanje za pešake”, rekao je Ličina.

Predsednik Saveta Vahidin Melajac izrazio je uverenje da će realizacijom ta dva projekta biti obezbeđen uspešan saobraćajni protok i bezbednost pešaka, te da će ceo posao biti gotov u narednih mesec dana.

“Brzo krećemo u realizaciju ova dva projekta i nabavku neophodnog materijala, a cilj nam je da protok saobraćaja i bezbednbost pešaka u tim delovima bude bolja. Radićemo sukcesivno i vrlo brzo ćemo usvojiti realizaciju još dva projekta a očekujemo i da će benefiti biti vidljivi“, istakao je Melajac.

On je dodao da će uskoro u naseljima Selakovac i Mur biti postavljene i po dve kamere za detekciju saobraćajnih prekršaja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime