16/05/2024
15.9 C
Novi Pazar

Novopazarci i Novopazarke najčešće putuju za Istanbul

Prvomajski praznici, ali i svaki drugi praznici, uvijek su dobar razlog za planiranje odmora sa porodicom. Ukoliko se praznik spaja sa vikendom, biraju se dalje destiacije, u suprotnom odluka pada na uživanje u nekom od okolnih mjesta.

Prema riječima Armina Gicića iz Eko agencije, najveće interesovanje građana i građanki Novog Pazara, kada se približe prvomajski praznici, vlada za Istanbulom, a posljednjih godina u ovom periodu putuje se i za Ohrid.

„Pored ovih putovanja za koje je polazak iz Novog Pazara, dosta ljudi putuju i za Prag, Veneciju, Toskanu i druga mjesta“, kazao je Gicić.

Ono što je specifično za Novopazarce, kaže on, je to što pokušavaju rezervisati neko putovanje u „posljednjem“ trenutku, zato apeluje na sugrađane da rezervacije izvršavaju ranije jer su za neka putovanja mjesta popunjena i po dva mjeseca prije.

Na pitanje „Gdje ćete provesti Prvi maj“ građani i građanke Novog Pazara odgovorili su različito. Neki se odlučuju otići tradicionalno na jezero Ribariće, neki će ovog dana ispijati kahvu u miru na centru, dok će neki Prvi maj provesti ipak radno.

Bio praznik ili ne, uvijek se treba tražiti vrijeme za porodicu. Svakako, za druženje sa porodicom ne treba se uvijek tražiti karta za neko egzotično putovanje, dovoljno je odvojiti dan za obilazak okolnih sela ili piknik u parku da svi budu zadovoljni.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime