19/05/2024
22.5 C
Novi Pazar

Na maturu bez automobila

Za učenike završnih razreda novopazarskih srednjih škola danas je organizovano predavanje “Na maturu bez automobila” tokom koje su informisani o rizicima koje donosi nebezbedno ponašanje u saobraćaju prilikom proslave završetka školovanja.

Tribinu su organizovali Agencija za bezbednost saobraćaja i Savet za bezbednost saobraćaja Novog Pazara, a u okviru istoimene kampanje koja se od 2014. godine realizuje u gradovima širom Srbije.

“Novi Pazar je grad mladih i ima potrebu da ovakve edukacije organizuje češće tokom godine, ne samo kada je period maturskih proslava. Podaci pokazuju da godišnje oko 100 mladih u Srbiji izgubi život, a svakog vikenda skoro dvoje”, kazao je Veljko Ćurčić iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Novog Pazara Vahidin Melajac kazao je da ga raduje prisustvo velikog broja maturanata.

“Kroz ovakvu vrstu edukacije mladi se preventivno štite. Prisustvo velikog broja maturanata ukazuje na visok nivo svesti, koja je glavni temelj za sve ono što planiramo u budućnosti da uradimo”, dodao je on.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime