27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Emi Muratović nagrada za najbolju mladu glumicu

Glumica Regionalnog pozorišta u Novom Pazaru Ema Muratović dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu na 60. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“.

Ona je nagradu dobila za ulogu Ajle u predstavi „Ljudi bez grobova“ , rađenu po istoimenom romanu Enesa Halilovića, a u režiji Stevana Bodrože.

Muratović je za radio Sto plus rekla da joj je „jako drago zbog nagrade, posebno zato što je deli sa svojim ansamblom iz Novog Pazara“.

„Predstava je kolektivni čin i ova nagrada pripada celoj ekipi koja je dala svoj maksimum i zaista mislim da je te večeri na sceni vladala posebna energija. Lično nisam očekivala nagradu jer moja uloga nije bila previše zahtevna, ali sam bila jako zadovoljna kako sam je odigrala“, navela je ona.

Ema Muratović igrala je u Pozorištu Promena u Novom Sadu, Reflektor teatru, Dorćolskom narodnom pozorištu u Beogradu, filmu “Moj jutarnji smeh”, Marka Đorđevića, a bila je i deo dramske trupe “Joj, evo ih ovi” i igrala u predstavi “Beton mahala”, u režiji Branislava Trifunovića i Rifata Rifatovića.

Festival profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ ove godine je održan u Užicu, a na njemu je odigrano osam predstava.

Ema Muratović je gostovala u podkastu medija Takt info.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime