27/07/2024
13.2 C
Novi Pazar

Sadnice za stanare lučnih zgrada u Novom Pazaru

Stanari dve lučne zgrade u Novom Pazaru dobili su danas 1.500 sadnica viseće trave, koje će u okviru projekta „Zelena lučna zgrada“ moći da zasade na svojim terasama i prozorima.

Deljenje sadnica deo je projekta „Građani se pitaju“ u okviru kojeg je građanima omogućeno da neposredno učestvuju u rešavanju dela problema lokalnih zajednica, kao i unapređenju položaja osetljivih grupa.

Tarik Rupić, direktor Kancelarije za mlade u Novom Pazaru koja sprovodi projekat „Zelena lučna zgrada“ rekao je novinarima da je „ozelenjavanje fasada lučnih zgrada“ samo jedna od brojnih ekoloških ideja koje će u gradu biti realizovane u narednom periodu.

„Kroz ozelenjavanje zgrada koje su simbol našeg grada sprovešćemo ideju mladih arhitekata koji su je i predložili, i nadamo se da će u narednom periodu taj deo grada izgledati mnogo lepše. Drago nam je da je odziv za projekat „Građani se pitaju“ bio dobar i u narednih mesec ipo dana sve lokacije koje su odabrane projektom biće sređene“, rekao je Rupić.

Foto: Radio100+

Najavio je da će večeras početi i realizacija projekta „Šareni pešački prelazi“, u okviru kojeg će biti sređeno šest glavnih pešačkih prelaza u centru grada.

Grad Novi Pazar je prošle godine raspisao konkurs „Građani se pitaju” i u okviru njega predložena je realizacija 11 projekata koji se odnose na uređenje parkova, dečijih igrališta, sportskih terena, drvoreda, šetališta, izletišta, trotoara, trgova, uređenja prilaza za osobe sa invaliditetom, kao i uklanjanje manjih divljih deponija.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime