17/06/2024
29.4 C
Novi Pazar

Počinje turneja Slobodne zone u Novom Pazaru

Večeras će u Novom Pazaru biti prikazan prvi od pet odabranih igranih i dokumentarnih filmova iz programa 18. Slobodne zone.

Prema najavi “Urban-In”, suorganizatora za Novi Pazar, u Svečanoj sali Kulturnog centra Novi Pazar od 19.30 biće prikazan japanski igrani film Zlo ne postoji, koji je prošle godine na festivalu u Veneciji nagrađen “Zlatnim lavom”.

Sutra je na programu turski film “Rana oklevanja”, u sredu dokumentarni film o pevačici Džoan Baez “Ja sam buka”, 30. maja bićemo u prilici da vidimo “Neizbrisiva sećanja”, a revija odabranih filmskih ostvarenja završiće se u petak, 31. maja, igranim filmom “Sokolovo jezero”.

Slobodna zona u proseku prikazuje 30 do 40 igranih i dokumentarnih angažovanih filmova iz celog sveta nagrađenih na prestižnim svetskim festivalima.

Festival ima ideju da se kvalitetan filmski sadržaj učini dostupnim publici u gradovima i manjim mestima u kojima za to nema mnogo mogućnosti.

Odabrani naslovi kroz turneju Slobodna zona prikazuju se od sredine marta do početka juna u preko 50 gradova i opština u Srbiji.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime