27/07/2024
14.9 C
Novi Pazar

Savet za bezbednost saobraćaja: Uređenje zona četiri osnovne škole u gradu

Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara će u narednim mesecima sprovoditi radove na uređenju i povećanju bezbednosti zona četiri osnovne škole u gradu, odlučeno je na današnjoj sednici ovog organa.

Projektom koji se realizuje u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja planirano je saobraćajno i urbanističko uređenje zona osnovnih škola Stefan Nemanja, Ćamil Sijarić, Meša Selimović i Halifa bin Zaid Al Nahjan.

Član Saveta Damir Ramčić rekao je da su te škole ugrožene zbog blizine državnih puteva, ali i prometnih raskrsnica, te da će realizacijom projekta u velikoj meri biti unapređena bezbednost školaraca.

„Planirano je da na tim mestima postavimo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, usporivače saobraćaja, kao i dva displeja sa izmenjenom saobraćajnom signalizacijom. Očekujemo da će taj posao biti gotov do septembra i da će to biti jedna od lepših i uređenijih zona škola“, rekao je Ramčić.

Predsednik Saveta Vahidin Melajac naglasio je da će se istovremeno raditi na saobraćajnom uređenju ulice Veljka Vlahovića, kako bi se obezbedio bezbedniji dolazak đaka u Osnovnu školu „Rifat Burdžević Tršo“.

Dodao je da je Savet predložio i da se zabrana saobraćaja u ulici Stevana Nemanje petkom i subotom produži do ponoći, a da se u jednom delu skrati pešačka zona kako bi se stanarima nove lučne zgrade i ulice Mehmeda Alibašića omogućio prilaz.

Melajac je naveo i da će se u narednih „mesec ili dva pauzirati projekat u ulici Mehmeda Alibašića jer se na tom mestu trenutno sprovode radovi na vodovodnoj i toplovodnoj mreži, a da se na Paricama završava „spiralno saobraćajno ostrvo“ koje će biti gotovo najverovatnije do ponedeljka“.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime