14/07/2024
29.3 C
Novi Pazar

Vlada Srbije: Zukorlić zadužen za pomirenje i regionalnu saradnju

Vlada Srbije danas je donela odluku o nadležnostima i delokrugu rada potpredsednika i ministara bez portfelja u kabinetu premijera Miloša Vučevića.

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić zadužen je za praćenje stanja, predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti pomirenja, regionalne saradnje i društvene stabilnosti, navodi se u saopštenju Vlade.

U saopštenju piše da je potpredsednik Vlade Aleksandar Vulin zadužen da u koordinaciji sa predsednikom Republike, prati stanje projekata iz delokruga više ministarstava i posebnih organizacija Vlade.

On će predlagati mere za unapređenje saradnje Srbije sa zemljama BRIKS-a, (Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika) pratiti stanje i predlagati mere za jačanje veza državnih organa sa građanima Srbije u dijaspori, saopšteno je posle sednice vlade.

Ministar bez portfelja Nenad Popović zadužen je da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti međunarodne ekonomske saradnje, kao i oblasti društvenog položaja crkve u zemlji i inostranstvu.

Popović će ubuduće koordinirati i svim aktivnostima usmerenim na realizaciju projekta “Tačka ključanja Srbija”, dodaje se.

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura pratiće stanje, predlagati mere i učestvovati u koordinaciji aktivnosti u oblasti rodne ravnopravnosti, sprečavanja nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena.

Macura će učestvovati i u koordinaciji Saveta za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, piše u saopštenju.

Navedeno je da će ministar bez portfelja Đorđe Milićević nastaviti da obavlja zaduženja iz prethodnog mandata Vlade – praćenje stanja, predlaganje mera i učestvovanje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom.

Zaduženja iz prethodnog mandata dodeljena su i Novici Tončevu, u oblasti praćenja stanja, predlaganja mera i učestvovanja u koordinaciji aktivnosti u oblasti unapređenja razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Srbije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime