04/07/2024
13.8 C
Novi Pazar

Novopazarskim medijima i udruženjima preko 18,6 miliona dinara

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, sa više od 18,6 miliona dinara, podržaće 30 projekta, koje će realizovati novopazarski mediji i udruženja građana u ovoj godini, saznaje radio Sto plus.

Po visini odobrenih sredstava, kao i prethodnih godina, na prvom mestu je Akademska inicijativa “Forum 10” Fahrudina Kladničanina koja će za realizaciju šest projekata dobiti 4,25 miliona dinara.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija sa 2,95 miliona dinara sufinansiraće pet projekata udruženja “Journalistic plan” novinara Zorana Maksimovića, dok će za realizaciju isto toliko projekata udruženje “Lokal medija plan” novinarke Sajme Redžepefendić dobiti 2,65 miliona dinara.

Portal “Free media” Amele Bajrović dobiće 1,7 miliona dinara za tri projekta, “A1-net” Enesa Radetinca 1,35 miliona za dva projekta, a RTV Novi Pazar 1,3 miliona dinara za isto toliko projekata.

Sa 1,2 miliona dinara biće podržana i dva projekta Centra za razvojnu politiku i saradnju Edisa Demića.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija opredelilo je 850.000 dinara za jedan projekat “Sandžak media” zastupnika Salahudina Fetića, 800.000 za projekat udruženja “Novo doba” Sabine Bećirović, 700.000 za Izdavačko društvo “El Kelimeh”, pola miliona za projekat Sto plus radija i 400.000 dinara za “Info leader” (portal Info lid Anela Grbovića).

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija raspodelilo je sredstva za osam od ukupno devet raspisanih konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime