14/07/2024
29.3 C
Novi Pazar

Imovina ministara i narodnih poslanika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice

Agencija za sprečavanje korupcije javno je objavila imovinske karte koje su ministri i narodni poslanici iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice podneli prilikom stupanja na javne funkcije od početka ove godine, saznaje radio Sto plus.

Ministar turizma i omladine Husein Memić, koji je 2. maja ponovo izabran na tu funkciju, prijavio je mesečnu platu od 166.393 dinara, što je za oko 40.000 dinara više nego što je imao u prethodnom mandatu.

U imovinskoj karti visokog funkcionera Sandžačke demokratske partije (SDP) navedeno je i vlasništvo nad poslovnim prostorom od 30 kvadrata i spratom kuće od 35 kvadrata, koje je stekao gradnjom, kao i spratom kuće površine 50 kvadrata, koji je nasledio.

Memić poseduje “audi a6” star osam godina. Nema ušteđevinu

Mesečna primanja ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost Usame Zukorlića su 150.447 dinara, a u imovinskoj karti naveo je još samo da je vlasnik kombija “mercedes vito” iz 2017. godine.

Ne poseduje nepokretnosti i nema ušteđevinu.

Na sajtu Agencije navodi se i da je lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) član Upravnog odbora Fonda za razvoj, ali u imovinskoj karti Zukorlića nema podataka o tome da li za vršenje te funkcije prima novčanu naknadu.

Kao narodni poslanik i potpredsednik Skupštine Srbije u prošlom sazivu Zukorlić je primao 151.000 dinara mesečno.

Potpredsednik novog saziva Skupštine Srbije Edin Đerlek u imovinskoj karti je naveo da su mu mesečna primanja, računajući i poslanički paušal, 186.756 dinara.

Zamenik predsednika SPP-a nema ušteđevinu, automobil ili nepokretnosti u svom vlasništvu, ali i dalje koristi službeni trosoban stan od 148 kvadrata u Beogradu.

Đerlek je kao bivši ministar bez portfelja, zadužen za ravnomerni regionalni razvoj, zarađivao nešto više od 121.000 dinara mesečno, a član Upravnog odbora Fonda za razvoj skoro 75.000 dinara.

Narodni poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac prijavio je da kao član Narodne skupštine ima platu od 131.816 dinara, kao i dodatna primanja od 41.138 dinara na ime članstva u Nadzornom odboru Kliničkog centra Srbije.

Bačevac je nasledio petosobnu kuću od 162 kvadrata, nema ušteđevinu i vlasnik je automobila “ford s max”, starog 11 godina.

Narodni poslanici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Selma Kučević i Ahmedin Škrijelj Agenciji za sprečavanje korupcije prijavili su samo mesečna primanja za obavljanje te funkcije.

Plata Kučević kao članice Narodne skupštine je 162.000 dinara, a Škrijelja 116.140 dinara. Ne poseduju pokretnu ili nepokretnu imovinu.

Potpredsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Rejhan Kurtović je kao narodni poslanik, funkciju koju je kratko obavljao tokom maja, prijavio mesečnu platu od 161.000 dinara.

On je u međuvremenu izabran za državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog gde su mu mesečna primanja 224.856 dinara, od kojih je 100.000 dinara na ime naknade za odvojeni život.

Kurtović je vlasnik stana od 46 kvadrata i višespratnice od 800 kvadrata.

Vozi “pežo 607” proizveden 2001. godine i nema ušteđevinu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime