06/07/2024
21.4 C
Novi Pazar

Konstituisana Skupština Opštine Tutin, Hot predsednik

Potvrđivanjem mandata kandidatima za odbornike danas je konstituisana Skupština Opštine Tutin, a za njenog predsednika izabran je Milhad Hot, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Za izbor Hota glasalo je 19 odbornika, dok su tri listića bila nevažeća. Devet članova lokalnog parlamenta nije pristupilo glasanju.

On se nakon izbora zahvalio na ukazanom poverenju i pozvao sve odbornike da aktivno učestvuju u radu Skupštine.

“Želja i cilj mi je da ovaj naš dom funkcioniše na najbolji mogući način, bilo je problema u prethodnom periodu, ali ću ja, kao neko ko je preuzeo ovu časnu i odgovornu funkciju, nastojati da radimo transparentno i odgovorno, na zadovoljstvo svih naših građana koji su nas delegirali na ove funkcije i čiji smo mi predstavnici”, poručio je Hot.

Novi predsednik Skupštine Opštine Tutin je doktor ekonomskih nauka. Osnovne studije završio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a doktorat je odbranio na Internacionalnom univerzitetu u Brčkom.

Za sekretara lokalnog parlamenta izabrana je Misala Hodović, koja je tu funkciju vršila i u prethodnom mandatu.

Zamenik predsednika Skupštine i zamenik sekretara nisu izabrani, jer nije bilo predloženih kandidata za te funkcije.

novom sazivu Skupštine Opštine Tutin, koja broji 37 odbornika, lista Stranke demokratske akcije Sandžaka ima 18 predstavnika, Stranke pravde i pomirenja i koalicije Sandžačke demokratske partije i Srpske napredne stranke po šest, “Naš izbor – Zaim Redžepović” tri, “Tutin na prvom mjestu – Bajro Gegić” dva, a po jednog liste grupa građana “Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić” i “Hoćemo, možemo bolje za Tutin – Adnan Šehović”.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime