12/07/2024
33.4 C
Novi Pazar

Medijski djelatnici iz Sandžaka posjetili reisul-ulemu (VIDEO)

Medijski djelatnici iz Sandžaka danas su posjetili reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Riječ je o Bošnjacima koji djeluju na ovom području kao urednici, novinari i dopisnici medijskih kuća.

Gosti su ovom prilikom reisul-ulemi predstavili svoje aktivnosti, medijsko djelovanje, te govorili o organizaciji rada u okviru medija u kojima rade. 

Ovom prilikom su se osvrnuli na teme koje su dominantne u javnom prostoru, te podsjetili na značaj pravovremenog i tačnog informisanja javnosti.

– Današnja organizacija koja je potekla od muftije Mevluda Dudića je prilika da novinari i novinarke medija i organizacija civilnog društva koje djeluju u Novom Pazaru razgovaraju sa reisul-ulemom o aktuelnoj društvenoj i medijskoj situaciji u Sandžaku. Važno nam je što smo tokom ovog razgovora otvorili neka pitanja i potakli neko zajedničko razmišljanje – istakao je Fahrudin Kladničanin, izvršni direktor Akademske inicijative “Forum 10”.

Tokom razgovora je naglašena važnost medijskog ukazivanja na negativne društvene pojave, ali i pronalaženja načina da se javnosti predstave pozitivne priče. 

Reisul-ulema je izrazio podršku gostima u njihovom radu, naglasivši važnost javne riječi i odgovornost onih koji je kreiraju.

Nakon ove, planirana je i posjeta Media centru Islamske zajednice.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime