30/04/2024
17.9 C
Novi Pazar

Senad Koničanin: Ugostitelji nemaju prihoda mjesecima a rashodi idu kao da radimo

Koničanin poziva predsjednika Srbije kao i premijerku da omoguće rad ugostiteljskim objektima

Ispred ugostitelja u Sandžaku, oglasio se Senad Koničanin koji je suvlasnik restorana Saz u Novom Pazaru, a koji, u svom obraćanju, opisuje trenutno stanje svih ugostiteljskih objekata.

“Od početka pandemije smo ukupno radili nešto manje od 3 mjeseca i to u periodu kad je moglo da se radi na otvorenom u bašti u avgustu i septembru. Sve obaveze prema radnicima, državi i svim preduzećima koje pružaju komunalne usluge izmirujemo na vrijeme punih 17 godina i to je do sada bilo plaćano uvijek početkom mjeseca. Ovog mjeseca ne vjerujem da ćemo moći izmiriti ove obaveze na vrijeme jer prihoda nemamo mjesecima, a rashodi idu kao da radimo. Zahvaljujemo na pomoći koju smo dobili prošle godine u vidu 3 mjesečne plate za radnike i za ovu narednu pomoć koju ste odobrili, ali želim da znate da je taj iznos pomoći nedovoljan i pokrio je možda nekih 10-15% obaveza koji smo do sada imali za ovih godinu dana”, kaže Koničanin.

On dodaje i specifičnu situaciju koja je vezana za region Sandžaka a tiče se mjeseca Ramazana koji počinje 13. aprila. U mjesecu Ramazanu, koji je muslimanski praznik, vjernici se tokom cijelog dana odriču jela i pića, a onda uveče od nekih 19č započinju sa jelom. Koničanin poziva predsjednika Srbije kao i premijerku da omoguće rad ugostiteljskim objektima u toku tog mjeseca u večernjem terminu, kako bi mogli, kako on kaže, ugostitelji zaraditi jedan dio novca koji će pokriti troškove makar za taj mjesec.

Peticiju za vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima, kako prenosi agencija BETA, do sada je, na inicijativu Udruženja “Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije”, potpisalo ukupno 9.000 gradjana za manje od 24 časa.

Pored vraćanja normalnog radnog vremena ugostiteljima, ovo Udruženje zahtjeva da po hitnom postupku započne primjena Uredbe o uslovima i kriterijumima usklađenosti državne pomoći radi otklanjanja ozbiljnog poremećaja u privredi zbog epidemije kao i da se u najkraćem roku svim djelatnostima koje su, mjerama onemogućene da rade, otpišu porezi i doprinosi, te da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

1 komentar

  1. Poštujem vas i cenim visoko i saosećam sa vama, sve ste u pravu, alji niko nićiju muku nemože da pojede, ti momci rade za 1000 dinara po smeni tovare hi manjkovima, uzmu dnevni pazar pa na kocku, žene alkohol skupa automobile pune noseve. E nema više. Vas Konićane selamim pozdravljam sve ugostitelje i želim vam da prebrodite ovu krizu koje je vas najviše pogodila.

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime