24/04/2024
16.6 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Usvojen treći rebalans budžeta, danas nastavak sednice

IZVOR:Beta

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su sinoć treći rebalans budžeta za 2020. godinu, kojim su ukupni prihodi i primanja preko 2,9 milijardi dinara, uz deficit od oko 107 miliona dinara.

Ukupni rashodi i izdaci za nefinansijsku imovinu su oko tri milijarde dinara, a u odnosu na prethodnu, drugu izmenu, planirani budžet za ovu godinu uvećan je za oko 150 miliona dinara.

Gradonačelnik Nihat Biševac rekao je da je Novi Pazar jedan od retkih gradova u Srbiji koji je uspeo da ispuni planirani budžet, bez obzira na sve neprilike koje su obeležile ovu godinu.

On je nabrojao brojne projekte koji su urađeni tokom ove godine, od infrastrukturnih, preko socijalnih, do sportskih i zdravstvenih.

Članovi opozicionih stranaka, Stranke pravde i pomirenja (SPP) i Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, koji su bili protiv ove tačke dnevnog reda, odnosno nisu glasali, kritikovali su rebalans budžeta tvrdeći da je nedovoljno novca bilo namenjeno za poljoprivredu, obrazovanje, osobe sa smetnjama u razvoju i Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV).

Predstavnici lokalnog parlamenta usvojili su ranije budžet za narednu godinu koji je planiran na tri milijarde i 112 miliona dinara i biće za jedan odsto manji od ovogodišnjeg.

Predlogom budžeta predviđeno je da se u gradsku kasu slije oko 896 miliona dinara na ime poreza na zarade, 404 miliona od naplate poreza na imovinu, a značajni prihodi su i transferi sa republičkog nivoa koji će iznositi 870 miliona dinara.

Sednica Skupštine grada biće nastavljena danas u 10 sati, a pred odbornicima će biti tačke dnevnog reda koje se odnose na predloge planova rada javnih preduzeća za narednu godinu, kao i predlog da se dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Gradske toplane Vladimiru Marinkoviću dodeli još jedan mandat.

Osim toga, na predlog odbornika SDA Sandžaka raspravljaće se i o raspisivanju konkursa za izbor ombudsmana, formiranju Kancelarije za dijasporu i ženske odborničke mreže, kao i da 28. septembar – Dan Bošnjaka bude proglašen za nacionalni praznik.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime