26/04/2024
14.5 C
Novi Pazar

Najavljen protest ispred elektrodistribucije u Tutinu

Sead Ademović iz Tutina, višegodišnji pokretač velikih humanitarnih akcija, putem svog Facebook profila, poziva sve ljude koji žive u Tutinu na protest ispred zgrade Elektrodistribucije. Na protest poziva protiv, kako u pozivnom pismu navodi, desetogišnjih okova trpnje i ćutanja na perfidno ucenjivački odnos državnih institucija prema narodu u Tutinu.

Prethodnih dana, građani opštine Tutin izražavaju nezadovoljstvo putem društvenih mreža povodom stalnih restrikcija struje i vode, tvrdeći da je takvo stanje već godinama unazad a da su uzroci restrikcija često i minimalno pogoršani vremenski uslovi.

Sead u pismu navodi, da je tokom restrikcija, najteže ljudima koji živi u okolnim selima Tutina, koji u tom periodu budu “odsječeni” od grada.

“Tako i ove zime, stanovnici Sandžaka, gradova i sela, naročito sela gornje i donje Pešteri, gdje su zime surove, ljudi su uskraćeni za jedno od najosnovinijih uslova za život. Odsječeni od najbližih gradskih centara, zavejani u smetovima snijega, sada još i u potpunom mraku. Ima li neko kome je stalo do tih ljudi, da li se neko pita ima li među njima starih i bolesnih, samih”, piše Ademović.

Protest je zakazan za 17. 01. 2020. godine u 12:00č, a u pozivnom pismu Ademović je na protest pozvao i predsjednika opštine Saliha Hota.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime