18/04/2024
0.9 C
Novi Pazar

Zabranjen protest u Tutinu i uvedena vanredna situacija

Protest koji je najavljen u Tutinu od strane Seada Avdovića, višegodišnjeg pokretača velikih humanitarnih akcija u Sandžaku, odložen je do daljnjeg.

Naime, protest se trebao održati u subotu, 16. 01. u 12č ispred Elektrorasa s ciljem da se pokaže nezadovoljstvo na rad državnih institucija u Tutinu, konkretno na rad Elektrodistribucije.

Ademović je obustavljanje protesta objavio na svojem Facebook profilu, uz obrazloženje da je nakon procedure prijavljivanja mirnog protesta Supu, dobio odgovor da su okupljanja zabranjena zbog trenutne situacije sa pandemijom te da, ukoliko do istog dođe, okupljeni građani će snositi odgovornost i posljedice.

U Tutinu je, istog dana kada se trebao realizovati protest, uvedena i Vanredna situacija zbog problema koje u ovoj opštini izazivaju obilne sniježne padavine.

Štab za vanredne situacije ovu odluku donio je zbog poremećaja u elektrosnabdijevanju, vodosnabdijevanju, čišćenju puteva i opasnosti od poplava koje donosi najavljeno toplije vrijeme narednih dana i očekivano otapanje snijega.

Podsjećamo da mještani seoskog područja tutinske opštine uglavnom nemaju struju. U Baćici i Točilovu na Donjoj Pešteri zbog nestanka struje nemaju ni vode a mještani kažu da takvo stanje ne mogu više da izdrže.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime