27/04/2024
6.9 C
Novi Pazar

Sredstva za poboljšanje uslova rada u firmama za profesionalnu rehabilitaciju

Ta sredstava će biti dodeljena preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom radi smanjenja troškova poslovanja i njihovog konkurentnijeg istupanja na tržištu

IZVOR:Beta

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije raspisalo je danas poziv za dodelu 175 miliona dinara za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2021. godini.

Ta sredstava će biti dodeljena preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom radi smanjenja troškova poslovanja i njihovog konkurentnijeg istupanja na tržištu, čime se doprinosi zapošljavanju i održanju zaposlenja osoba sa invaliditetom i stvaranju uslova za dalji razvoj ekonomske i socijale funkcije ovih privrednih društava, objavilo je danas ministarstvo.

U Srbiji posluje 61 preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u kojima je zaposleno 1.708 osoba, od kojih je 1.150 osoba sa invaliditetom.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime