26/04/2024
10.5 C
Novi Pazar

Izašao novi broj Tutinskog zbornika

Prvi broj Tutinskog zbornika štampan je 2001. godine, da bi naredne četiri godine izlazio u kontinuitetu. Peti broj je izašao 2014. godine, nakon kojeg dolazi ove godine i šesti broj.

Novi Broj Tutinskog zbornika sadrži radove iz oblasti kulture i historije sandžačkog kraja, u kojima se autori bave pojedincima, ali i porodicama, onim koje su vlastitim zalaganjem i društvenim djelovanjem dali značajan doprinos društvu.

Takođe, Zbornik se u ovom broju bavi i usmenom i pisanom književnošću, a objavljuje i prikaze nekoliko književnih djela i monografija koji su tek izašli iz štampe. U radovima se govori i o kulturnom naslijeđu, o temama iz oblasti sociologije religije, opšteg obrazovanja itd.

Ni trenutno stanje u društvu nije izostavljeno, pa se tako analizira i aktuelno stanje u vezi sa korona-virusom. Objavljena su i neka od novih djela naših književnika. 

Prvi broj Tutinskog zbornika štampan je 2001. godine, da bi naredne četiri godine izlazio u kontinuitetu. Peti broj je izašao 2014. godine, nakon kojeg dolazi, ove godine, i šesti broj.

Izdavač Tutinskog zbornika je Narodna biblioteka u Tutinu „Dr. Ejup Mušović“, za izdavača je potpisan Vahid Demirović, direktor biblioteke i Hasna Ziljkić kao glavna i odgovorna urednica.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime