14/04/2024
26.2 C
Novi Pazar

Počinje prijavljivanje za Balkathon 2.0

IZVOR:Beta

Savet za regionalnu saradnju (RCC) organizuje drugo onlajn takmičenje Zapadnog Balkana za najbolja digitalna rešenja Balkathon 2.0 kao odgovor na izazove svakodnevnog života, a prijavljivanje počinje od danas i traje do 19. maja.

Kako je saopštio RCC, u okviru takmičenja traže inovativne ideje u oblasti pametnih gradova, e-zdravlja, zelenih gradova) i e-preduzetnika koje će podstaći regionalnu saradnju, zajedničko stvaranje i promene u stvarnom životu, s namerom da se regionu, privrednicima i gradjanima pomogne da povećaju  otpornost na globalne izazove.  

Timovi koji udju u uži izbor takmičenja Balkathon 2.0, imaće priliku da rade sa iskusnim stručnjacima u okviru dvodnevnog programa mentorstva, primene svoja rešenja u regionu Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda vrednog 54.000 evra. Biće nagradjena četiri tima, po jedan iz svake kategorije, sa po 10.000 evra, a dva tima će dobiti posebne nagrade od po 7.000 evra.

Timovi sastavljeni od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana mogu da se prijave na ovogodišnji Balkathon 2.0. Timovi se podstiču da medju svoje članove uvrste kvalifikovane pojedince, firme koje se bave informacionim i komunikacionim tehnologijama, studente, nevladine organizacije, obrazovne institucije, startap firme i drugi.

Prijave su otvorene do 19. maja 2021. godine do 15 časova. Timovi koji udju u uži izbor počeće sa takmičenjem i zajedno sa mentorima 24. i 25. maja raditi na razvoju svojih rešenja.

Svečanost uručenja nagrada biće održana onlajn 28. maja i biće prenošena uživo na profilima RCC na društvenim mrežama.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime