13/07/2024
33.9 C
Novi Pazar

Paučinac: Zastrašivanje kaznama, ne plaćajte ih

Građanski aktivista Aladin Paučinac rekao je danas da su prekršajne kazne učesnicima protesta u Novom Pazaru obično zastraživanje i pozvao sve one koji su ih dobili da ih ne plaćaju.

Pojedinim učesnicima protesta “Novi Pazar uStaje”, tokom kojeg je blokiran kružni tok ispred zgrade Gradske uprave, policija je počela da dostavlja prekršajne prijave zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

“Svi koji su dobili kazne ne treba da ih plaćaju, već da se obrate meni, pa ćemo videti koji su dalji koraci”, rekao je Paučinac.

On je još jednom ponovio da nije organizator protesta u Novom Pazaru, ali da ih podržava.

U prekršajnim prijavama koje su pojedini učesnici protesta dobili navodi se da su zatečeni 4. decembra kako se kao pešaci kreću po kolovozu, van trotoara, iako je površina pored kolovoza pogodna za pešake. Novčana kazna za taj prekršaj je 5.000 dinara.

Osim toga, u prijavama se navodi da su prekršaje otkrili neposrednim opažanjem policijski službenici, a kao dokaz su navedene fotografije i službene beleške.

U Novom Pazaru su tokom ovog meseca organizovane dve jednočasovne blokade saobraćaja kružnog toka u centru grada, od kojih je na prvoj 4. decembra bilo stotinak građana, a na drugoj 11. decembra par desetina.

Organizatori oba protesta nisu poznati, a građani su pozivani putem društvenih mreža.

Tada na ulicama nije bilo uniformisane, ali je primećeno prisustvo većeg broja pripadnika policije u civilu.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime