29/03/2024
10.2 C
Novi Pazar

Novi Pazar: Postavljanje autobuskih stajališta kasni šest meseci

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ervin Čašić rekao je tom radiju da je razlog kašnjenja to što je za svako

IZVOR:Beta

Montaža autobuskih stajališta u Novom Pazaru trebalo bi da počne do kraja ovog meseca, pola godine nakon što je kompaniji “Korali” iz Kraljeva poveren taj posao vredan oko 7,7 miliona dinara, objavio je danas radio Sto plus.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ervin Čašić rekao je tom radiju da je razlog kašnjenja to što je za svako do 20 planiranih stajališta morala da se radi posebna gradjevinska dozvola.

“Sve gradjevinske dozvole su odobrene pre par dana, tako da je izvodjačima radova predata sva neophodna dokumentacija. Iako su nam rekli da imaju veliki broj ugovorenih poslova, obećali su da će do kraja ovog meseca početi montažu bar 10 stajališta”, najavio je Čašić.

Tih desetak stajališta biće postavljeno na lokacijama koje ne iziskuju dodatno uredjenje prostora, dok će se na onim koje zahtevaju rušenje i proširivanje raditi kasnije.

Ugovor sa firmom “Korali” iz Kraljeva, koja je jedina učestvovala na tenderu lokalne samouprave, zaključen je 21. septembra 2021. godine.

Njime je bilo predvidjeno da postavljanje stajališta bude završeno u roku od 70 dana od dana uvodjenja u posao.

Autobuska stajališta, od kojih će jedno biti sa bočnim reklamnim displejom, biće od metalne konstrukcije, sa nadstrešicom od kirilita i zaštitom od kaljenog stakla sa strana.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime