29/03/2024
17.5 C
Novi Pazar

Vučić: Ne učestvujem u funkcionerskoj kampanji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on jedini predsednik koji je pristao da sedam dana pred izbore ne učestvuje u takozvanoj “funkcionerskoj kampanji” i da on to poštuje.

Rekao je da je poslednje njegovo pojavljivanje bilo na otvaranju brze pruge i “na još jednom dogadjaju” i da sada do izbora ne prisustvuje otvaranju puteva, pruga i fabrika.

Predsednik je na televizji Hepi rekao da u svom mandatu nije imao slobodnih dana i naveo sa kime se sve od svetskh državnika susreo u poslednjih pet godina.

Vučić kaže da je kampanja njegove liste pozitivna, da ne “snimaju filmove o svojim protivnicima” i da nikoga ne vredjaju, a da su on i njegova porodica najviše napadani.

“Zamislite oni su svi tako normalni i pametni, a neko ko je ‘psihopata i lud’ ih pobedjuje na izborima, nešto tu čudno ima”, rekao je Vučić.

Ponovio je poredjenje sa stripom Asteriks i Obeliks i da “postoji jedno malo pleme nepokoreno” kao što je danas Srbija.

Govoreći o situaciji u Ukrajini i sankcijama Rusiji, on je rekao da je “Ukrajincima danas teško”, ali da je nezamislivo ukidanje ruske kulture, jer je Dostojevski “veći i važniji od svih ostalih zajedno”.

“U Srbiji ima navijanja ali ne postoji antiukrajinsko i siguran sam da ne postoji antirusko raspoloženje” rekao je Vučić.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime