24/04/2024
5.8 C
Novi Pazar

Kula motrilja: Radovi već kasne 8 mjeseci

Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika Dubravka Đukanović izjavila je da je “zadovoljstvo dinamikom radova na rekonstrukciji Kule motrilje ogromno”, iako su oni trebali da budu završeni do septembra prošle godine.

Dinamikom i kvalitetom radova Đukanović je bila zadovoljna i u julu prošle godine, kada je najavila brz završetak sanacije jednog od simbola Novog Pazara.

“Radovi na sanaciji i rekonstrukciji Kule motrilje trenutno su na polovini, a završetak posla se očekuje u septembru”, rekla je ona 16. jula prošle godine.

Devet meseci kasnije, a osam od roka za završetak Đukanović je, u pratnji predstavnika lokalne samouprave, ponovo obišla radove i ocenila da su “pri kraju”.

“Objekat ne samo da je obnovljen, već su radovi, koji su pri kraju, izvedeni sa izuzetnom pažnjom. Svaki deo je verno ispoštovan u odnosu na projektno rešenje i sigurna sam da će Novi Pazar dobiti reprezentativan izložbeni prostor”, rekla je Đukanović, objavljeno je na sajtu Grada Novog Pazara.

Prema saznanjima radija Sto plus, do kašnjenja u rekonstrukciji došlo je zbog lošeg odabira materijala (pogrešnog tipa drveta) za pod, zbog čega je nadzorni organ naložio da se on zameni kvalitetnijim.

“Ostali radovi su izvedeni kvalitetno, statika, krovna konstrukcija, zidovi. Ostalo je još da se zameni deo podova, kao i urade elektro i vodovodne instalacije za šta će trebati do mesec dana”, rekla nam je osoba upućena u rekonstrukciju.

Rekonstrukciju Motrilje finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 22,7 miliona dinara, a posao obavlja kompanija “Koto” iz Beograda, kojoj pomaže firma “Krov” iz Novog Pazara.

Radovi su počeli u maju prošle godine, a ugovorom je bilo predviđeno da traju 120 dana.

Nastavljeno nepozivanje svih novinara

Obilazak radova na Kuli motrilji nisu mogli da prate svi mediji i novinari jer je opet, po ko zna koji put, izostao poziv lokalne samouprave Novog Pazara.

O toj diskriminatorskoj praksi prema novinarima, radio Sto plus je obavestio Nezavisno udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Srbije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime