24/04/2024
15.3 C
Novi Pazar

Džanković, glumac iz Novog Pazara, nominovan za najbolju epizodnu ulogu na SFF

U kategoriji za najbolju epizodnu ulogu za glumca u dramskoj seriji nominovan je i glumac iz Novog Pazara Vahid Džanković za ulogu u seriji Kljun.

Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala 17 je nominovanih iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.
Pored nominacija u drugim kategorijama, u kategoriji za najbolju epizodnu ulogu za glumca u dramskoj seriji nominovan je i glumac iz Novog Pazara Vahid Džanković za ulogu u seriji Kljun.

Serije koje su nominovane za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

Sarajevo Film Festival nagrade za serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Ove godine kategorije nagrada su proširene. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije.

U kategoriji dramskih serija, dodeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

U kategoriji komedija dodeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Ceremonija dodele nagrada Srce Sarajeva za TV serije biće održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, pod pokroviteljstvom BH Telecoma. 28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. avgusta 2022.


Bonus audio: Gostovanje Rifata Rifatovića u kontaktu

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime