16/04/2024
23 C
Novi Pazar

Novopazarci blokirali magistralu, traže bezbedniji saobraćaj

Protestnim skupom pod naslovom „I naša deca imaju pravo da žive“ gradjani Novog Pazara danas su na pola sata blokirali saobraćajnicu na mestu gde je pre nekoliko dana na pešačkom prelazu stradala devojčica.

Najmanje hiljadu okupljenih zatražili su hitno uredjenje saobraćajnice, odnosno dela magistaralnog puta prema Crnoj Gori koji prolazi kroz novopazarsko naselje Mur.

Blokada saobraćaja usledila posle nesreće u kojoj je sedamnaestogodišnjak, vozeći automobil sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu usmrtio petnaestogodišnju devojčicu.

Jedan od organizatora protesta, Haris Ibrahimović pročitao je zahteve kako bi se saobraćaj u tom, ali i ostalim delovima Novog Pazara,“pod hitno“ doveo u red.

foto: Irfan Ličina

„Ovde je (na toj ulici) za samo godinu dana stradalo šestoro ljudi. Zato tražimo da se hitno izgrade uzdignuti pešački prelazi, koji bi istovremeno bili i usporivači saobraćaja, postave horizontalna i vertikalna signalizacija, nadzorne kamere i izgrade trotoari“, rekao je Ibrahimović.

Hako Bihorac je u obraćanju gradjanima naglasio da meštani godinama ukazuju na problem, „koji neko neće ili ne ume da reši“.

foto: Irfan Ličina

On je rekao da je svedok „testiranja vozila na saobraćajnici i ponoćnih trka automobila, za koje kao da ne važe ograničenja brzine“.

Prema njegovim rečima, slična je situacija i u ostalim delovima Novog Pazara.

„Nedavno se osoba snimala kako vozi 200 na sat i postavlja izazov ko to možeda premaši…Situacije je postala neizdrživa i trebaju nam rigorozne mere nadležnih“, rekao je Bihorac.

foto: Irfan Ličina

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime