04/12/2023
-1.4 C
Novi Pazar

Fifa kaznila Srbiju sa 50.000 franaka zbog uvredljivog skandiranja navijača

IZVOR:Beta

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) pokrenula je disciplinski postupak protiv Argentinskog fudbalskog saveza zbog navodnog lošeg ponašanja igrača i kršenja fer-pleja u finalu Svetskog prvenstva.

Fifa je citirala svoje medije i markentiške propise za pokretanje slučaja, povodom burne proslave igrača Argentine nakon osvajanja titule u zoni namenjenoj za davanje izjava.

Otprilike tri sata kasnije, igrači predvođeni kapitenom Lionelom Mesijem trčali su i pevali kroz prostor za zvanične intervjue i oštetili slabe pregradne zidove, i nisu se zaustavili da razgovaraju sa međunarodnim medijima.

Disciplinske optužbe koje uključuju “uvredljivo ponašanje i kršenje principa fer-pleja”, a ne odnose se na ponašanje golmana Argentine Emilijana Martinesa koji je na terenu neprimereno mahao trofejem dobijenim za najboljeg golmana na SP.

Fifa nije saopštila raspored za disciplinski slučaj Argentine.

U drugim slučajevima, Fifa je kaznila selekcije Srbije, Meksika i Ekvadora zbog ponašanja navijača na SP.

Srbija je kažnjena sa 50.000 švajcarskih franaka zbog skandiranja navijača na meču sa Švajcarskom, u kom su pojedini igrači Švajcarske vređani na nacionalnoj osnovi, aludirajući na njihovo albansko poreklo.

Fifa je kaznila Meksiko sa 100.000 švajcarskih franaka zbog anti-gej skandiranja, dok je Ekvador kažnjen sa 20.000 zbog uvreda na račun Čilea.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime