05/05/2024
13.6 C
Novi Pazar

Povratak SDA Sandžaka na vlast u Tutinu

Skupština Opštine Tutin smenila je na današnjoj sednici predsednika Opštine Bajra Gegića i na njegovo mesto izabrala odbornicu Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Refadiju Ademović.

U smeni Gegića i povratku na vlast SDA Sandžaka nakon nepuna četiri meseca, učestvovalo je 17 odbornika te partije, uz podršku Jašara Balića i Ljutvije Balkana, bivših članova Stranke pravde i pomirenja.

Nova predsednica Opštine, prva žena na čelu Tutina, je predsednica biologije i hemije.

Drugi mandat Gegića trajao je od 9. januara kada je koalicija njegove grupe građana “Tutin na prvom mjestu”, dve frakcije sa ukupno 10 odbornika Stranke pravde i pomirenja, Sandžačke demokratske partije, Srpske napredne stranke i jednog bivšeg člana SDA Sandžaka formirala skupštinsku većinu.

U toj koaliciji smatraju da je do smene vlasti došlo nezakonito, te da je današnja sednica lokalnog parlamenta počela nezakonito, bez kvoruma za rad (bilo prisutno 18 od 37 odbornika), te da je nakon toga potvrđen mandat jednom odborniku.

Povratak SDA Sandžaka na vlast u opštini kojom neprikosnoveno vladaju od uvođenja višepartijskog sistema dolazi pred lokalne izbore koji će biti održani za nešto više od mesec dana, 2. juna.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime