21/05/2024
18.9 C
Novi Pazar

Skupština o izveštaju o poplavama, apotekama, poskupljenju odvoženja smeća

Skupština Novog Pazara razmatraće na današnjoj sednici izveštaj Štaba za vanredne situacije o merama preduzetim tokom poplava u januara u kojima su dve osobe izgubile život.

U zaključku izveštaja navodi se da je lokalna samouprava “učinila sve u smislu preventivnog delovanja kako bi se zaštitili građani i njihova imovina”.

Odbornici će raspravljati i o zahtevu “Gradske čistoće” da poskupi usluga odnošenja smeća za 10 odsto, kao i davanju pod zakup četiri apoteke Apotekarske ustanove Novi Pazar kompanije “Dr. Max”, a po sprovedenom postupku prikupljanja pismenih ponuda.

Lokalni parlament razmatraće planove i programe javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, kao i odluku o imenovanju Gradimira Nedeljkovića za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Za Gradsku pravobraniteljku predložena je Sabina Totić, koja je i sad na čelu tog organa lokalne samouprave.

Rasprava po tačkama dnevnog reda počela je nakon više od dva sata, tokom kojih su opozicioni odbornici tražili da se raspravlja i o raspuštanju mesnih zajednica, punjenju budžeta, realizaciji raznih projekata, izradi saobraćajne studije, izgradnji azila za pse, kao i povlačenje zahteva za poskupljenje usluge odvoženja smeća, ali njihovi predlozi nisu usvojeni.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime