29/04/2024
10.4 C
Novi Pazar

Promene u rukovodstvu SPP, Fehratović istupio iz partije

Glavni odbor Stranke pravde i pomirenja (SPP) izabrao je na sinoćnoj sednici novi Izvršni odbor i izvršio rekonstrukciju Predsedništva, nakon čega je zamenik predsednika te partije Jahja Fehratović saopštio da istupa iz stranke.

Taj stranački organ Fehratovića je smenio sa mesta zamenika predsednika SPP, a na njegovo mesto izabran je Edin Đerlek, aktuelni ministar bez portfelja u Vladi Srbije i dosadašnji potpredsednik partije.

Fehratović, narodni poslanik u Skupštini Srbije, kako je saopšteno iz SPP, u budućnosti će biti član Predsedništva.

Međutim, on je kasno sinoć u saopštenju za javnost naveo da je Glavni odbor “nelegitimno i nelegalno” pokušao izvršiti promene u rukovodstvu, koje smatra ništavnim.

“Ovim je stavljena tačka na svaku vrstu mog daljeg delovanja u ovom ambijentu. Stranka ideje koju smo osnivali, negovali, za koju smo izgarali i žrtvovali, na žalost, u tom obliku više ne postoji. Svelo se na polje interesa, populizma, sitnih i prizemnih delovanja. Ja takvu stranku nisam utemeljivao niti u njoj delovao. Iz tog razloga, svaki vid daljeg rada u ovakvom okruženju više nema smisla”, poručio je Fehratović.

Dodao je da će “ostati veran ideji”, te da će u budućnosti delovati kao vanstranačka ličnost koja će raditi u interesu naroda, Islamske zajednice i ciljeva koje je utemeljio i vodio pokojni muftija Muamer Zukorlić.

Fehratović je poslednji u nizu visokih funkcionera Stranke pravde i pomirenja koji su istupili ili su isključeni iz članstva nakon smrti njenog osnivača Muamera Zukorlića i izbora njegovog sina Usamea za novog predsednika.

Pored njega, Glavni odbor je smenio i dosadašnjeg predsednika Izvršnog odbora Ferida Bulića, a na njegovo mesto izabran je Sead Redžović. Bulić će, kako je saopšteno iz SPP, u budućnosti biti član Predsedništva.

Za nove potpredsednike izabrani su Edin Numanović i Sabira Hadžiavdić, a novog generalnog sekretara Semir Madžgalj koji će na toj poziciji naslediti Numanovića.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime