28/04/2024
20.9 C
Novi Pazar

NVO: Razmotriti odgovornost čelnika MUP

Predstavnici organizacija civilnog društva (OCD) izrazili su danas zabrinutost zbog neadekvatnog reagovanja državnih organa i "sramnog saopštenja" Policijske uprave Priboj u kome se, kako su naveli, pokušava relativizacija ubistva Ervina Ćelahmetovića (35) u tom gradu.

U zajedničkom saopštenju, Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Kulturni centar “DamaD” i NVO “Urban-In” zatražili su hitnu reakciju državnih organa na procesuiranju i kažnjavanju osumnjičenog Igora A, kao i blagovremeno i istinito informisanje o ovom tragičnom događaju.

“Podsećamo da je u pitanju veoma osetljiva sredina usled događaja iz devedesetih, kao i velikog broja zločina nad Bošnjacima u ovoj opštini od kojih mnogi do danas nisu kažnjeni, a porodice žrtava nisu obeštećene. Ističemo da je neophodno preispitati funkcionisanje BIA i MUP-a, dok ćutanje čelnika ovih institucija zaslužuje razmatranje njihove odgovornosti, tj. njihove smene sa ovih funkcija”, navodi se u saopštenju.

Ističu da je država dužna da napravi hitne konkretne korake kako bi obezbedila sigurnost svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime