28/04/2024
18.1 C
Novi Pazar

Zajedno: Vučić i Kurti ‘politički drugovi’, Srbiji potreban politički dogovor

Stranka Zajedno osudila je što su Kfor i Kosovske policija upotrebili silu tokom jučerašnjih nemira na severu Kosova, napominjući da je nedopustivo što Kfor, kao međunarodna misija, nije uspeo da nađe način da mirno reši situaciju.

IZVOR:Beta

Stranka Zajedno je ukazala i da je svako agresivno ponašanje građana prema jedinicama Kfor protivno interesima Srbije.

Ta stranka je ocenila da “nije teško videti da su za pojačanje nasilja direktno odgovorni vlast u Prištini predvođena kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i vlast u Beogradu predvođena predsednikom države Aleksandrom Vučićem”.

“Vučić je prvo Srbe sa severa Kosova pozvao da napuste institucije, pa zatim da bojkotuju lokalne izbore, onda ih je okupio u Beogradu da ga podrže dok gubi kontrolu nad situacijom. To je iskoristio njegov politički drug Kurti i brzo okupirao opštine na severu, a sada Vučić poziva narod da golim telima stane u odbranu tih institucija nasuprot specijalaca pod punom opremom”, piše u saopštenju.

Stranka Zajedno je ukazala da cilj Srbije treba da bude politički dogovor koji će garantovati interese Srbije i njenih građana, kao i “interese svih entiteta na Zapadnom Balkanu i svakog čoveka koji živi u regionu”.

“Veliki dogovor treba da nas dovede do Evropske zajednice Zapadnog Balkana (EZZB), koji će biti jedinstven ekonomski prostor za više od dvadeset miliona ljudi. EZZB je najbrži put da svi zajedno postanemo punopravni deo Evropske unije”, smatra stranka Zajedno.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime