28/04/2024
11.8 C
Novi Pazar

Završen protest protiv nasilja u Beogradu, uspostavljen saobraćaj na Autokomandi

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je oko 21 čas kada su se razišli okupljeni na autoputu kroz Beograd kod Autokomande, a nakon blokade koja je trajala gotovo dva sata, saobraćaj je ponovo uspostavljen.

IZVOR:Beta

Kako javlja reporter agencije Beta, kao i na prethodnim protestima zvaničan kraj blokade objavili su studenti, koji su najavili da će proteste obustaviti kada svi zahtevi ne budu ispunjeni.

Kolona sa učesnicima protesta “Srbija protiv nasilja”, koju su predvodili studenti, došla je prethodno na Autokomandu sa Mostarske petlje, gde je bio blokiran saobraćaj oko 19.00 sati.

Studenti su nosili velike transparente “Studenti protiv nasilja” i “Srbija protiv nasilja”, uz uzvike “Studenti ne ćute” i “Ostavke pa robija” na šta su dobili veliki aplauz i ovacije okupljenjh.

Protest protiv nasilja koji je sedmi put održan u Beogradu počeo je okupljanjem građana u 18 ispred Skupštine Srbije, odakle je krenula šetnja preko Ulice Kneza Miloša do Mostarske petlje, a zatim i do Autokomande.

Ispred Skupštine Srbije okupljenima se obratio rudar iz Aleksinca Nebojša Stanojević, koji je pozvao sve na minut ćutanja u čast stradalih rudara u Aleksincu u aprilu prošle godine.

Govorili su i student Pavle Cicvarić i fudbalski radnik Mirko Poledica, koji je izrazio podršku sportista glumcima koji su mete napada u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, zbog učešća u protestu “Srbija protiv nasilja”.

Deo proevropske opozicije koja je organizovala protest traži smenu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS), zbog tolerisanja nasilja u medijima i drugih kršenja zakona.

Traže i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Protesti “Srbija protiv nasilja” održani su danas i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, koje su naglasile da protest nije politički.

Protesti su počeli posle dva napada u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima je ubijeno 18, a povređeno više od 20 osoba.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime