28/04/2024
11.8 C
Novi Pazar

O Novom Pazaru se priča i u Indoneziji

Rida Djasmine iz Bandunga (Indonezija) i Marko Šerer, iz Beograda, bili su gosti Novog Pazara sa svojom izložbom "Digitalni nomadi".

U pitanju je izložba zajedničkih digitalnih ilustracija, nastala tako što su ovo dvoje umetnika udaljenih 10.000 kilometara, godinu i po slikali zajedno, putem interneta. Jedno od njih započne rad, zatim ga pošalje drugom, koje tom radu doda ono što misli da treba. Marko neguje karikaturalni stil, a Rida uživa da likovno predstavlja različite dezene.

Tako je nastao ovaj projekat koji oslikava priču o Indoneziji i Srbiji, i još jednom dokazao da umetnost prevazilazi geografske granice.

Nakon zajedničkog stvaranja od preko godinu dana, aprvi put su se sreli kada je zbog zajedničke izložbe Rida stigla u Srbiju. Prvo su imali izložbu u Dečijem kulturnom centru u Beogradu, a zatim u Školi za dizajn u Novom Pazaru. Ridin dolazak i njihovu izložbu podržala je ambasada Indonezije.

Ono što je nama kao Novopazarcima bilo naročito zanimljivo jeste što je ova i indonežanska umetnica naglasila kako joj je neverovatno da je u Novom Pazaru, o kome je samo slušala i gledala na televiziji, jer se svake godine za vreme Ramazana, u Indoneziji emituju emisije o načinu života Novopazaraca u ovom mesecu.

Jedan od takvih videa se nalazi i na YouTube-u:

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime