27/04/2024
14.2 C
Novi Pazar

Tužilaštvo smatra da za uznemiravanje žene i dece nema elemenata krivične prijave, Prekršajni sud misli drugačije

Na osnovu prikupljenih svih izjava, svedoka i snimaka, Tužilaštvo se izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, po predmetu gde je grupa momaka u nedelju, 2. jula u novopazarskom naselju Lug verbalno i fizički napala Novopazarca i njegovu porodicu naočigled prisutne dece koja su se u tom trenutku zajedno sa ostalim članovima porodice nalazila u kolima, kao i napad u dvorištu njhove kuće, prema tvrdnjama žrtve događaja, već da se podnesu prekršajne prijave, saznaje A1.

IZVOR:a1tv.net

Ovakvu odluku dežurni sudija Prekšajnog  suda u Novom Pazaru vratio je Tužilaštvu na ponovno razmatranje,  jer smatra da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog gonjenja.

Prema našim saznanjima policija u Novom Pazaru je tokom celog dana prikupljala dokaze, izjave i snimke, nakon čega ih je dostavila Tužilaštvu koje je zaduženo za kvalifikaciju krivičnog dela. Nakon pregledenih snimaka, izjava i dokaza dežurni tužilac je mišljenja da po ovom predmetu nema elemenata krivičnog dela. Sa njegovom odlukom  se nije složio dežurni sudija Prekršajnog suda, te je predmet vraćen na ponovno razmatranje. Tokom sutrašnjeg dana će se odlučivati ponovo po ovom predmetu, saznaje A1.

Da podsetimo, na snimku koji kruži društvenim mrežama jasno se vidi deo okršaja koji se desio juče, gde napadači pozivaju napadnutog na obračun, dok ih prisutna žrtva ovog incidenta snima telefonom iz auta. Snimak nejasno pokazuje kako napadač pokušava da otme telefon žrtvi dok u panici prisutna deca plaču i vrište. Žrtve ovog događaja iskazuju nazadovoljstvo, jer, kako kažu, “osim saslušanja osumnjičenih i dobijanja prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, ne postoji ništa što im garantuje sigurnost i bezbednost“.

Događaj nije završen na okršaju koji se desio na ulici, već, po rečima svedoka i žrtvi, dobija svoju težinu i nastavlja se ispred kuće čiji su oni vlasnici. Sinanović Katipoglu dodaje da za ovakav ishod nije bilo nikakve inicijacije od strane njih, da nije postojala bilo kakva provokacija koja bi dovela do kulminacije na ovaj način i nastavlja hronološki da opisuje sled događaja.

“Nekako su uspeli da zatvore vrata i pobeglnu u kuću. Međutim kad su došli u kuću, pošto sam trenutno gost u njihovoj kući, ja sam bila kod njih sa  mojom mamom i sa moje dvoje dece. Naravno njihova deca pod šokom,  pod stresom.. Dete je vrištalo.. Nisu mogli da se smire. Ja sam iz cilja da ih pustim samo da se polako smire uzela moje dvoje dece, moju mamu i njihovo dvoje dece, izašla sam vani. Kako sam izašla vani,  ispred njihove kuće videla sam da su se svi ponovo okupili. U tome su počeli da me vređaju. Bukvalno razne, razne uvrede, psovanje moje majke, psovanje mene, moje dece.. Katastrofalna pogrdna imena. I ja kao po navici inače pošto se to radi trenutno u državi u kojoj živim, apsolutno sam uzela sve da snimam. Kako su videli da sve to snimam, a snimak govori naravno, sve, u tom trenutku dečko je krenuo na mene“, dodaje ona.

Sinanović Katipoglu navodi da neće dozvoliti da slučaj prođe nekažnjeno i neprimećeno i da očekuje od zajednice i od nadležnih organa da osude ovaj napad zbog kojeg su “ogromnu traumu preživele njihove porodice i njihova deca“.

Podsećanja radi, još jedan nemili napad desio se i krajem prošle 2022. godine, kada je Novopazarac F.M. fizički napao radnicu dostave Glovo, a zatim je pušten na slobodu nakon informativnog razgovora. Oštećena je upućena na mogućnost podnošenja krivične prijave u privatnoj režiji zbog dobijanja lakih telesnih povreda. Ispovest žrtve jučerašnjeg događaja zabeležila je ekipa A1, a video možete pogledati u nastavku.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime