29/04/2024
10.4 C
Novi Pazar

Mladi u Novom Pazaru spojili sport i humanost

Udruženje Svetionik organiziralo je jučer na Rekreacionom centru humanitarni turnir "Sportom do humanosti" na koji se odazvao veliki broj mladih ljudi.

Na rekreacionom centru u Novom Pazaru juče je održan humanitarni turnir u odbojci pod nazivom “Sportom do humanosti”. Organizator ovog događaja bilo je Udruženje Svetionik koje je okupilo mlade ljude iz lokalne zajednice s ciljem da promoviše sportski duh i humanost.

Muhterema Čuljković, koordinatorka humanitarnog sektora u organizaciji, izrazila je zadovoljstvo što je ovaj događaj okupio mlade ljude koji pokazuju da Novi Pazar ima humanu i angažovanu omladinu.

“Na turniru se prijavilo oko 80 učesnika u vrlo kratkom roku od četiri dana. Interesantno je da su učesnici obuhvatali različite generacije, od 1993. pa sve do 2014. godine, ali smo ipak uspjeli da formiramo izjednačene ekipe i omogućimo, nadam se, uzbudljive mečeve. Posebno bih istakla podršku profesionalnih odbojkaša koji su se pridružili događaju i pomogli kao sudije. Jedan od njih je i Alija Bekrić, uspešan odbojkaš, koji je svojim angažmanom doprineo uspjehu turnira”, kazala je Muhterema.

Semir Kurtanović, također iz Svetionika, izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom mladih ljudi na turniru i istakao njihovu volju da pomognu svojoj zajednici. Kurtanović je ranije volontirao u organizaciji i sada je dio tima koji radi na promovisanju humanosti i aktivnog učešća mladih u društvu.

“Sretan sam što je turnir prošao uspješno, ljeto je pred nama i možemo raditi na različitim projektima koji pozivaju na humanost. Pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže i da zajedno radimo za svoju zajednicu”, istakao je Semir.

Učešće u ovom turniru uzelo je 10 ekipa, a pobjednik turnira je ekipa “Zvezdice” čiji je kapiten bila Dina Župić, član juniorske reprezentacije Srbije i osvajačica srebra na Evropskom juniorskom prvenstvu za odbojkašice u Skoplju 2022. godine.

Cilj turnira bio je da se stvori pozitivna energija na jednom mjestu i da se pokaže briga za zajednicu. Svi prihodi od učešća na turniru namijenjeni su za pružanje humanitarne pomoći porodicama kojima je to najpotrebnije.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

1 komentar

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime