27/04/2024
10 C
Novi Pazar

U Sjenici info sesija o bespovratnim sredstvima za žene

Predstavnici EU PRO Plus programa održaće u utorak, 15. avgusta, u Sjenici info-sesiju o javnom pozivu za dostavljanje predloga projekata podrške ženama i mladim početnicama i početnicima u poslovanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Info sesija počinje u 11 časova, u hotelu Borovi.

Evropska unija (EU) je za ovaj poziv opredelila 375.000 evra, kako bi podstakla preduzetništvo među ženama i doprinela povećanju zaposlenosti i konkurentnosti lokalne privrede.

Pravo učešća na pozivu imaju nezaposlene žene i mladi od 18 do 30 godina, koji su prijavljeni na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje, a imaju stalno prebivalište i planiraju pokretanje  biznisa u jednoj od 43 najslabije razvijene opštine koje su uključene u ovaj program.

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave i preduzetnice i preduzetnici  i mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena ili mladih, registrovana 2022. godine ili nakon toga.

Visina podrške po pojedinačnom projektu je od 5.000 do 10.000 evra, a poziv je otvoren do 12. septembra ove godine.

Više informacija o ovom pozivu kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupna je OVDE.

Nakon Sjenice, informativne sesije će biti održane u Vlasotincu, Ljuboviji, Bujanovcu i Golupcu. Osim toga, u planu je i onlajn info-sesija, 22. avgusta, od 15 časova, na koju se zainteresovani mogu prijaviti preko linka dostupnog na internet stranici Javnog poziva.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime