02/05/2024
15.3 C
Novi Pazar

Fotografije Irfana Ličine i Dine Tajić na izložbi u Beogradu

Fotografije novopazarskih fotografa Irfana Ličine i Dine Tajić biće od četvrtka, 31. avgusta, izložene u beogradskoj galeriji “Artget”, na Trgu republike, na izložbi pod nazivom “Novi Pazar. Podeljena slika”.

Posetioci izložbe, navodi se u najavi, biće u prilici da vide fotografije ženskog lika koje je Tajić “smestila u bezazlen i subverzivan registar”, odnosno, “tople i subjektivne” fotografije kojim Ličina gradi narativ o zajednici.

“Dvoje autora nam sa istog mesta nude sopstvene opažaje, oni su različiti, ali razlike nam omogućavaju da konstruišemo kontekst u kome će sam narativ u najširoj meri komunicirati raznolikost referenci, učini vidljivim osobenosti zajednice o kojoj govori”, stoji u najavi izložbe.

Dina Tajić je studentkinja na Internacionalnom univerzitetu, a tokom studiranja je usmerila pažnju na grafički dizajn i slikarstvo.

Irfan Ličina je kao mlad počeo da se interesuje za žurnalističku fotografiju, a danas mu je delovanje usmereno na dokumentarnu i uličnu fotografiju.

Organizovao je tri samostalne izložbe i bio deo preko 40 kolektivnih. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja. Saradnik je najvećih domaćih i međunarodnih medija.

Organizator izložbe je Kulturni centar Beograd, a svečano otvaranje zakazano je za 19 časova. Izložba će trajati do 23. septembra.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime