29/04/2024
22 C
Novi Pazar

Skoro hiljadu vozača u Novom Pazaru kažnjeno zbog nepropisnog parkiranja

Saobraćajni policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru su u junu, julu i avgustu, na teritoriji Grada Novog Pazara, sankcionisali ukupno 947 vozača zbog prekršaja nepropisnog parkiranja vozila, saznaje portal A1.

U toku perioda letnje sezone i gužve u Novom Pazaru, kada je grad pun turista, ljudi iz dijaspore i lokalnih stanovnika, problem nepropisnog parkiranja vozila je je na ulicama grada sve izraženiji.

U junu je 365 vozača kažnjeno zbog ovog prekršaja, dok je brojka u julu iznosila 245, a u avgustu 337. Tokom letnjih meseci, juna, jula i avgusta, zbog prekršaja nepropisno parkiranje, tokom jednog dana najviše je sankcionisano 20 vozača.

Nepropisno parkiranje ne samo da dovodi do kažnjavanja vozača već i pravi probleme pešacima, deci, starijima, roditeljima sa kolicima i otežava drugim učesnicima u saobraćaju. Problem parkinga u Novom Pazaru svakodnevna je pojava, ali gradske gužve ne jenjavaju.

Ekipa portala A1 pitala je građane Novog Pazara šta misle o radu parking servisa, a tom prilikom razgovarala i sa direktorom ovog preduzeća koji je rekao da je svestan ovog problema, ali da se “trude da nađu neko rešenje“.

Podsetimo, od kraja prošle godine, Novi Pazar bogatiji je za prvu javnu garažu zatvorenog koja se nalazi u samom centru grada, sa ukupnom površinom od 13.000 kvadrata i kapacitetom od 400 parking mesta olakšava prilikom traženja parkinga.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime