29/04/2024
21.4 C
Novi Pazar

Večeras u Muzeju “Ras” izložba fotografija “Interpretacija drugosti – hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta”

Večeras u Muzeju "Ras" u 19.00 časova otvoriće se izložba forografija pod nazivom "Interpretacija drugosti - hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta", čiji su autori Irfan Ličina i Srđan Veljović.

Večeras u Muzeju “Ras” u 19.00 časova otvoriće se izložba forografija pod nazivom “Interpretacija drugosti – hidžab kao fenomen konstruisanja i osporavanja identiteta”, čiji su autori Irfan Ličina i Srđan Veljović.

Kao jedan od razloga za realizaciju ovog projekta, autori su istakli stereotipne predstave žena u različitim medijima. Kako navode, hidžab je reprezentovan u okviru diskursa straha i pretnji i opasnosti od drugog i drugačijeg. Dok se zapadnjački stil odevanja koristi za ulepšavanje tekstova, hidžab se predstavlja kao zaostalost i pretnja.

U cilju da razbiju ove stereotipe, Irfan i Srđan će predstaviti svoje fotografije koje su rađene sa ženama iz Novog Pazara, različitih društvenih, socijalnih, obrazovnih i starosnih granica.

Projekat se realizuje Akademska inicijativa “Forum 10”, uz podršku Hartefakt fonda i Vlade Švajcarske.

NAJČITANIJE

FOTO DANA

Vezani članci

OSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime